Inspiratie, tips en adviezen voor de belangrijkste vrouwen van Nederland

Be bold, let’s do this together! Join the BOLDMOM TRIBE!

Boldmom Event - Selfcare Sunday - 01

En toen, van het ene op het andere moment, zag de wereld er heel anders uit. De Corona crisis en  isolatie is tijdelijk, maar we krijgen een definitief nieuwe realiteit. De wereld verandert.

Mijn basishouding, die ik mezelf de afgelopen jaren heb aangeleerd is niet leven vanuit angst maar vanuit vertrouwen.

En ja natuurlijk, ook ik wordt daar nog regelmatig op getest. Op microniveau in mijn gezin; laat ik mijn dochter van 8 al alleen naar school fietsen of niet? Op businessniveau, doe ik een grote investering vanuit het vertrouwen dat het me brengt waar ik naar verlang? Op landelijk niveau, blijf ik thuis in deze situatie, kies ik voor nuance of ga ik rigoureus met mijn gezin in thuis-quarantaine?

Onze basisbehoefte is veiligheid. Het gevoel, het vertrouwen dat wij als individuen, als gezin, als ondernemer en als samenleving veilig zijn.

Voel ik me onveilig in dit coronavirus-verhaal? Het antwoord is nee.

Ik handel niet vanuit angst. Ik neem verantwoordelijkheid voor mijn energie, mijn gedachtes, mijn woorden en mijn gedrag. Om letterlijk dichtbij mezelf te blijven.

Is dat altijd eenvoudig? Nee, de hoeveelheid informatie die je elke dag ontvangt en verwerkt is immens. De druk van het collectief eveneens.

Wat juist is? Dat mag je bij jezelf invoelen.

Dat is ook precies waar hier de kans ligt voor je.  Je even afschermen van het lawaai van de maatschappij. Je wereldje klein maken en voelen. Wat heb IK eigenlijk nu nodig? Wat is mijn waarheid? Waar sta ik voor? Waar geloof ik in?

Als alles straks voorbij is en iedereen weer aan zijn oude dagelijkse routines begint. Pak jij de draad dan weer op zoals hiervoor? Of pak jij je kans om vanuit het vertrouwen in jou en jouw toekomst het meer op JOUW MANIER te gaan doen?

Hoe? Daarvoor heb ik heel veel tips! Vanuit mijn professie en alle lessen die heb geleerd gedurende mijn leven.  

Mijn belangrijkste tip voor nu: Doe het niet alleen! Zoek mensen om je heen, gelijkgestemden, die er voor je zijn. En geloof me, je hebt ze nodig om je te supporten, aan te moedigen en af en toe een liefdevolle schop onder je kont te geven.

Afgelopen maanden ben ik naast mijn 1 op 1 trajecten, ook diverse groepen gestart. De IaMbold-groep, waar we met 6 personen in een Mastermind van 3 maanden mooie stappen hebben gezet naar meer zelfvertrouwen en steviger staan.

De Boldmom community is een initiatief om gelijkgestemde zelfbewuste en ambitieuze vrouwen samen te brengen en kennis, inspiratie en verhalen met elkaar te delen.

In dit soort tijden voel ik nog sterker de kracht van het collectief. Laten we die nu positief benutten.

Let’s support and share!

Dit artikel is geschreven door Marjoescha van Alphen

Marjoescha's expertise:

Met mijn kennis en ervaring als coach, trainer, ondernemer en moeder in combinatie met mijn energie, enthousiasme en daadkracht, begeleid ik mensen om dichterbij zichzelf te komen.

Hi ik ben Marjoescha! Oprichter van Mbold en Boldmom, al bijna 20 jaar samen met een fantastische vent waarmee ik inmiddels ook drie mooie (al zeg ik het zelf) kinderen heb. Na een carrière als recruiter, trainer en loopbaancoach heb ik 4 jaar geleden gekozen voor zelfstandigheid. Toen ik op mijn 26e zwanger raakte van ons eerste kindje had ik nog niet scherp of de beoogde carrière en het moeder zijn een haalbaar waren. Al vechtend voor mijn positie, mijn onafhankelijkheid, mijn moedergevoel en alle verwachtingen en overtuigingen, ging ik na nummer drie bijna koppie onder. Achteraf een prachtig breekpunt in mijn leven: Het was tijd om het op MIJN manier te gaan doen. De beste beslissing ooit. Werken en leven op mijn manier, op mijn tijd en vanuit mijn intuïtie en talent. Het eerste bedrijf dat ik oprichtte was Mbold. Dit staat voor embolden (aanmoedigen) van lef (bold). Mbold richt zich op een brede doelgroep (ondernemers, mannen, vrouwen) met uiteenlopende vraagstukken. Thema’s als de draad oppakken na een burn-out, hulp bij vervolgstappen in loopbaan en afscheid nemen van onzekerheid of perfectionisme pakken we in een co-creatie aan. Samen. Want dit soort thema’s aanpakken vraagt moed én aanmoediging!

Deze zomer voelde ik dat ik mijn eigen ervaring en leven meer mag gaan inzetten om gelijkgestemden te gaan helpen en zo ontstond het platform voor ambitieuze mama’s; BOLDMOM.

Volg Marjoescha ook op social media

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap