Inspiratie, tips en adviezen voor de belangrijkste vrouwen van Nederland

Motherhood

 “You don’t take a class; you’re thrown into motherhood and learn from experience.”

Wanneer je moeder wordt, komt er een nieuw mensje via jou op de wereld. Maar jij wordt ook een nieuw mens. Met nieuwe belangen, omstandigheden en gevoelens. 

Hoe je hiermee omgaat leer je vaak door trial en error.
Door schade en schande. Want van wie kan je het leren? Van wie kan je afkijken? Wie doet het op een manier die ook bij jou past?

Net als kinderen leren we het makkelijkst door na te apen, te kopiëren. Maar van wie wil jij kopiëren? 

Ik merk dat veel moeders hun perfecte rolmodel nog niet gevonden hebben. Diegene die in het leven staat zoals jij dat ook wil. Die met haar kinderen omgaat zoals jij dat ook wil. Die beweegt, praat en geniet zoals jij dat ook wil. Die je de tips kan geven die je zocht om het op jouw manier te kunnen doen. Om op jouw manier te kunnen leven. Hoe vind je zo’n rolmodel, iemand die jou kan adviseren en voorleven?

Dagelijks zie ik moeders die worstelen met de invulling van hun nieuwe leven. Die struggelen met wie ze denken te moeten zijn. Afgemeten aan het plaatje van onze tijdsgeest. De succesvolle, verzorgde, ambitieuze en liefdevolle, betrokken moeder. 

Dat beeld hebben ze vaak niet thuis opgepikt. Want onze moeders hadden vaak in de fase dat wij klein waren geen ambities om in hun eentje de wereld te verbeteren of net zo veel geld als hun partner te verdienen. 

Het frappante is dan ook dat ik veel van deze jonge moeders beide plaatjes zie nastreven; De perfecte huisvrouw die het huis altijd tiptop in orde heeft, heerlijke recepten kookt en manlief ontzorgt door elke week 5 overhemden te strijken. Maar dan wel naast een serieuze job, of zelfs eigen ondernemerschap van minimaal 40 uur per week.

Onze moeders kunnen onze rolmodellen vaak niet zijn, al zouden ze het dolgraag willen. Ze waren jonge moeder in een andere tijd, hebben minder gevoel bij de struggles waar we doorheen moeten en bovendien…zijn het onze moeders…

Hoe fijn is het om te leren van onze dapper mama’s. Gelijkgestemden die in het zelfde schuitje zitten en misschien al wel een oplossing hebben gevonden voor een probleem waar jij ook tegenaan loopt. 

Vrouwen die hun eigen visie, hun eigen weg, hun kennis, tips en trics met je delen om je te inspireren en activeren.

Wij geloven in de kracht van de groep. Elkaar steunen en helpen, als een tribe. 

Want zoals ze zo mooi zeggen: “It takes a village to raise a child”. Let’s build a village…

Dit artikel is geschreven door Marjoescha van Alphen

Marjoescha's expertise:

Met mijn kennis en ervaring als coach, trainer, ondernemer en moeder in combinatie met mijn energie, enthousiasme en daadkracht, begeleid ik mensen om dichterbij zichzelf te komen.

Hi ik ben Marjoescha! Oprichter van Mbold en Boldmom, al bijna 20 jaar samen met een fantastische vent waarmee ik inmiddels ook drie mooie (al zeg ik het zelf) kinderen heb. Na een carrière als recruiter, trainer en loopbaancoach heb ik 4 jaar geleden gekozen voor zelfstandigheid. Toen ik op mijn 26e zwanger raakte van ons eerste kindje had ik nog niet scherp of de beoogde carrière en het moeder zijn een haalbaar waren. Al vechtend voor mijn positie, mijn onafhankelijkheid, mijn moedergevoel en alle verwachtingen en overtuigingen, ging ik na nummer drie bijna koppie onder. Achteraf een prachtig breekpunt in mijn leven: Het was tijd om het op MIJN manier te gaan doen. De beste beslissing ooit. Werken en leven op mijn manier, op mijn tijd en vanuit mijn intuïtie en talent. Het eerste bedrijf dat ik oprichtte was Mbold. Dit staat voor embolden (aanmoedigen) van lef (bold). Mbold richt zich op een brede doelgroep (ondernemers, mannen, vrouwen) met uiteenlopende vraagstukken. Thema’s als de draad oppakken na een burn-out, hulp bij vervolgstappen in loopbaan en afscheid nemen van onzekerheid of perfectionisme pakken we in een co-creatie aan. Samen. Want dit soort thema’s aanpakken vraagt moed én aanmoediging!

Deze zomer voelde ik dat ik mijn eigen ervaring en leven meer mag gaan inzetten om gelijkgestemden te gaan helpen en zo ontstond het platform voor ambitieuze mama’s; BOLDMOM.

Volg Marjoescha ook op social media

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap