Inspiratie, tips en adviezen voor de belangrijkste vrouwen van Nederland

over boldmom

It takes a village to raise a child, so let’s build a village!’’

BOLDMOM is een initiatief van Marjoescha van Alphen-Hendriksen (1982).

Hi ik ben Marjoescha! Oprichter van Mbold en Boldmom, al bijna 20 jaar samen met een fantastische vent waarmee ik inmiddels ook drie mooie (al zeg ik het zelf) kinderen heb. Na een carrière als recruiter, trainer en loopbaancoach heb ik 4 jaar geleden gekozen voor zelfstandigheid. Toen ik op mijn 26e zwanger raakte van ons eerste kindje had ik nog niet scherp of de beoogde carrière en het moeder zijn een haalbaar waren. Al vechtend voor mijn positie, mijn onafhankelijkheid, mijn moedergevoel en alle verwachtingen en overtuigingen, ging ik na nummer drie bijna koppie onder. Achteraf een prachtig breekpunt in mijn leven: Het was tijd om het op MIJN manier te gaan doen. De beste beslissing ooit. Werken en leven op mijn manier, op mijn tijd en vanuit mijn intuïtie en talent. Het eerste bedrijf dat ik oprichtte was Mbold. Dit staat voor embolden (aanmoedigen) van lef (bold). Mbold richt zich op een brede doelgroep (ondernemers, mannen, vrouwen) met uiteenlopende vraagstukken. Thema’s als de draad oppakken na een burn-out, hulp bij vervolgstappen in loopbaan en afscheid nemen van onzekerheid of perfectionisme pakken we in een co-creatie aan. Samen. Want dit soort thema’s aanpakken vraagt moed én aanmoediging!

Deze zomer voelde ik dat ik mijn eigen ervaring en leven meer mag gaan inzetten om gelijkgestemden te gaan helpen en zo ontstond het platform voor ambitieuze mama’s; BOLDMOM. Ik heb mijn struggles als (werkende) moeder. En ik zie vrouwen om mij heen. We zoeken naar balans in het drukke bestaan dat we met elkaar gecreëerd hebben. Waarom zouden we dat alleen moeten doen? Ik geloof in delen en verbinden.

Ik geloof in sisterhood. Samen sterker, wijzer en meer in balans. 

Ik heb BOLDMOM opgericht om alle wijsheid, ervaringen, tips, adviezen en struggles met elkaar te delen. Om elkaar te ondersteunen, bewust te maken en te inspireren.

BOLDMOM geeft je moed en vertrouwen.

It takes a village to raise a child, so let’s build a village!’’

Hoe we leven

We leven in een wereld die steeds sneller, individualistischer en virtueler wordt. Een plek waar miljoenen mensen zich depressief en disconnected voelen. De cijfers liegen er niet om; 1,2 miljoen mensen in Nederland heeft een burnout en 1,8 miljoen mensen is chronisch ziek. Deze cijfers stijgen de komende jaren alleen maar verder als we niet eens kritisch gaan kijken naar hoe we leven.

Verbinding maakt gelukkig

Mensen zijn groepsdieren. We voelen ons het gelukkigst als we leven in verbinding. Erbij willen horen zit diepgeworteld in het menselijk DNA. Van jongs af aan voelen we instinctief de drang om binnen de groep te passen. We gaan ons voegen aan de regels en normen van anderen zodat we erbij horen. Maar de vraag is: Werken deze regels ook voor jou?

Door de verbinding met nieuwe mensen en ervaringen aan te gaan leer je over jezelf en de manier waarop jij kán en wíl leven. Samen met andere gelijkgestemde vrouwen ontdekken we dat de huidige manier van leven niet de toekomstige hoeft te zijn. We ondersteunen elkaar om bewuste en dappere keuzes te maken.

Online keukentafel

BOLDMOM is de (online) keukentafel waar je altijd welkom bent.

Een plek waar je vriendinnen al klaar zitten met een grote kop thee en een luisterend oor.

  • Waar je tot rust kunt komen.
  • Waar je kunt leren en genieten van de verhalen van anderen.
  • Waar je de steun of liefdevolle schop onder je kont krijgt, om te gaan staan voor wie jij bent en te gaan leven op jouw manier.
Copy link
Powered by Social Snap